Hakkımda

28 Haziran 2016 Salı

Nedir Bu Arduino ?

    Arduino, hiç programlama deneyimi olmayan kişilerin bile interaktif projeler yapması için geliştirilmiş açık kaynak kodlu, özellikle ucuz:) bir programlama dili ve geliştirme ortamıdır. Arduino yu öğrenerek daha komplex olan micro denetliyicileri programlama hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu açık kaynak (open source)  nedir onu açayım:
  • Yazılımların kaynak kodları üzerinde değişiklikler yapabilirsiniz.
  • Donanıma ait bütün tasarım elemanlarının üzerinde değişiklik yapabilirsiniz.
  • Yaptığınız değişiklikleri serbestçe üretebilirsiniz.

21 Haziran 2016 Salı

C Dilinin Tarihi

C programlama dili  1970 lerde Dennis Ritchie tarafından AT&T labratuarlarında geliştirilen bir programa dilidir. Ritchie B diline yeni fikirler getirerek C dilinin temellerini atmıştır. Bu nedenle B dili temel olarak kabul edilir. C dili başlarda UNIX tabanlı sistemler için geliştirilmiş olmasına rağmen günümüzde en fazla tercih edilen programlama dillerinden olmuştur. Günümüzde işletim sistemleri , derleyiciler ,editörler gibi sistem programlarının bircoğu C veya C temelli (C++, C# vb. ) oluşturmaktadır.

Halley Kuyruklu Yıldızı


Halley kuyruklu yıldızı, resmi adıyla 1P/Halley veya yıldızlar üzerine çalışmalar yapan Edmond Halley'e ithafen Comet Halley, her 75–76 yılda bir görünen bir kuyruklu yıldızdır. İki bin yıldan daha fazla süredir bilinmektedir . Her  76 yılda bir görülebilen  aynı zamanda çıplak gözle görülebilen tek  kuyruklu yıldızdır. İlk defa 1986 da Rus uzay aracı olan vega1 ve vega2 6 mart ve 9 mart da 10,000 km kadar yakınına gelmislerdir. Avrupa Uzay Araştırma Merkezi’de  14 Mart da Halley kuyruklu yıldızının 600 km  yakınına kadar giderek ondan ilk yakın plan resimlerini toplamıştır. Yaklaşık olarak kuyruk uzunluğunun 20,000,000 km olduğu tespit edilmiştir .  Bu da güneşten 15 kat daha fazla büyüklüğe  sahip olduğu anlamına gelmektedir. Bilim insanlarına göre 100,000 yıl içinde yok olacaktır.